Trädvård/trädgård

Beskärningshjälp.se

 

Välkommen till beskärningshjälp.se 

Syftet med en beskärning är att bygga upp ett träd som orkar hålla frukten uppe, få in ljus och luft i kronan så att frukterna som mognar med fin färg. Du får också ett fruktträd som håller sig friskare och i och med det ett träd som har goda förutsättningar att leva och producera frukt under många år. Kanske vill du att trädet ska få den form du vill eller att hålla det nere i höjd.

Vill du att ditt fruktträd;
* ska ge mer frukt
* ska ge färre frukt
* inte ge vattenskott
* ska vara enklare att plocka frukt från
* ska må bra?

Jag är certifierad fruktträdsbeskärare av Riksförbundet Svensk trädgård (Grönt kort).
Jag beskär dina fruktträd, och visar hur du själv kan arbeta vidare med dem.

Ring eller mejla för bokning.

Telefon: 070-111 00 71
E-post: magnus@norrgardet.se 

Beskärning av fruktträd ingår i RUT-avdraget, vilket innebär att du bara betalar 50% av arbetskostnaden.Strategier vid beskärning av FRUKTTRÄD


Planteringsbeskärning
: Målet med denna första beskärning är att ge trädet dess grundform och görs som namnet antyder i samband med plantering av trädet.

Uppbyggnadsbeskärning: De beskärningsinsatser som görs under de första tio åren syftar bland annat till att bygga upp en stark krona och genomgående stam med tydlig topp. Denna beskärning är ofta "den bortglömda beskärningen". Genom årliga klipp med sekatören under den här tiden förebyggs stora problem i framtiden!

Underhållsbeskärning: Trädet mår bra att beskäras vartannat/vart tredje år under sin produktiva ålder. Syftet med denna beskärning är bland annat att hålla en balans mellan tillväxt och fruktsättning, styra storleken på trädet och underlätta ljustillgången.

Föryngringsbeskärning: görs om man vill vitalisera ett gammalt träd eller förmå trädet att producera ny fruktved.


Beskärning av ROSOR


Olika rosgrupper beskärs på olika sätt. Exempel på rosgrupper är buskrosor, klätterrosor och rabattrosor. Dessutom skiljer sig beskärningen åt beroende på om det är engångsblommande eller återkommande blommning på rostyperna.

Uttrycket att man ska klippa rosorna när "björkarna har musöron" är ett uttryck som passar längre norrut. Hos oss på Öland/Kalmar-området kan man börja tidigare.

Kostnad vid beskärning
PRIS om bokning sker innan 30/4-19: 440 kr per timme (om du är berättigad till Rut-avdrag betalar du 50% av arbetskostnaden det vill säga 220 kr per timme).

PRIS om bokning sker efter 30/4-19: 480 kr per timme (om du är berättigad till Rut-avdrag betalar du 50% av arbetskostnaden det vill säga 240 kr per timme).

Framkörningsavgift tillkommer.

Trädfällning
Har du träd som behöver fällas och kapas upp i lämpliga längder kan vi lösa det.
PRISER: Kontakta Magnus på 070 111 00 71.

Vi utför även andra typer av trädgårdsarbete som till exempel klippning av häckar och gräsmattor. Många tjänster berättigar till RUT-avdrag, vilket motsvarar 50% av arbetskostnaden.

Kontaktuppgifter
Telefon/SMS: 070-111 00 71 (Magnus Landtmanson)
E-post: magnus@norrgardet.se

Vi håller till utanför Algutsrum på Öland.

Sidan uppdaterad 2019-03-09


Varukorgen är tom